[Dokumentáció] [E-mail az MNBJEL jelentés készítő rendszerrel kapcsolatban]
[Program letöltése 3.03] [Paraméterek letöltése 3.03] [Adatbázis letöltése 3.03]

Referenciaszám: MNBJEL/ALL/2001/11/ISM

Az MNBJEL rendszer ismertetése


Az 'Adatszolgáltatás a Magyar Nemzeti Bank részére' programcsomag rendeltetése a kereskedelmi bankok Magyar Nemzeti Bank felé történő adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének segítése.

Ez a következőkben nyilvánul meg:

Az interface modul számítástechnikai leírása tartalmazza a beolvasható formátumokat és adatszerkezetek leírását. Ettől való kisebb eltérések írásbeli specifikáció és a felhasználó által előállít(ta)ott minta adatfile-ok alapján lehetségesek, nagyobb eltérések esetén a programmódosítás külön megállapodás alapján történhet. A programcsomag bevezetésének javasolt és szokásos módja:
  1. Eladó telepíti a fentiekben ismertetett alap programcsomagot. Ezzel lehetőség nyílik a kézi rögzítéses jelentésszolgálat elindítására, felhasználó részéről üzemeltetési gyakorlat szerzésére.
  2. Eladó megbízás alapján felméri felhasználó informatikai rendszerének adatkimenetét a jelentéskészítő rendszer szempontjából és elkészíti a kinyerhető adatok struktúrájának, lehetséges formátumainak dokumentációját.
  3. Ezek után implementálható az adatkinyerő modul a Felhasználó általi saját fejlesztéssel, vagy az Eladó, illetve egyéb külső fejlesztők megbízásával, az Felhasználó akkori döntésének megfelelően.

Budapest, 2006. január 4.