Gyakori kérdések - Általános kérdések
Mit tegyek ha... Megoldás
A program legújabb verziójára van szükségem Ha garanciális időn belül, van a legújabb verziót automatikusan megkapja, ha nincs vegye fel a kapcsolatot a Tymex Bt.-vel az upgrade-ért.
A program futása közben kikapcsolódott a számítógép (áramkimaradás, nem szándékos kikapcsolás). 1. Bekapcsolni a számítógépet
2. Bejelentkezni
3. Az „Adatbázis karbantartás" c. programot elindítani. Ellenőrizze, hogy minden adatbáziselem neve előtt ott legyen a pipa, vagy x jel. A Helyreállítás nyomógombot megnyomni.
4. Újraindítani a félbeszakadt programot.
A program futása közben megszakadt a hálózati kapcsolat. 1. Helyrehoz(at)ni a megszakadt kapcsolatot.
2.-4. Lásd, mint az előbb.
A program futása közben elfogy a memória (Windows hibaüzenet). 1.Kilépni a programból. Ha nem lehet (lefagy), a Windows-ból a task-ot leállítani.
2.Windows-ból kilépni, újra belépni, vagy a gépet újraindítani.
3.-5.Lásd, mint az előbb (2.-4. Pont: „Adatbázis karbantartás")
A program, indítása után jelzi, hogy nem találhatóak meg bizonyos adatbázis komponensek. 1. Ellenőrizni az adatbázis file-ok létezését, elérhetőségét (jogosultságok). (Az összes adatbázis elem az „Adatbázis karbantartás" c. program főképernyőjén látszik).
2. Az utolsó hiteles állapot szerinti helyzetet visszaállítani.
Az árfolyamkalkulátor nem működik. Vagy: A szövegfile-ok egyszerre beolvashatatlanok lettek. Vagy: a beküldött file-okban mindenhol vessző szerepel a tizedespont helyett. A Windows/Start/(Control Panel/Beállítások?)/(Regional Settings/Területi beállítások) alatt (Number/Számformátum) fület kiválasztva a (Decimal symbol/Tizedesjel?) -et .-ra (,azaz pontra) átállítani.

Tanácsok:
1. Az adatbázis egészéről célszerű egy napi mentést készíteni. Ajánlott időzítése: közvetlenül a napzárás procedúra előtt.
2. Minden programindítás előtt hálózati környezetben a hálózat elérhetőségéről meg kell bizonyosodni.
3. Ha az alkalmazás csak lokális gépre van telepítve, az installáló készletet installálás után tanácsos másik gépre (hálózatra) menteni. Az alkalmazást az 1. pont szerint kell menteni.
4. A mentésekről és felmerült hibaeseményekről célszerű naplót vezetni. Komolyabb hibaesemény esetén értesítsük a gyártót.